Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Сутність політичного консультування, його напрями і задачі


Сутність політичного консультування, його напрями і задачі

Політичне консультування являє собою сферу діяльності фахівців, які працюють в інтересах політиків, надають необхідну їм інформацію, сприяють виробленню тих чи інших політичних рішень, стратегій діяльності політиків для досягнення поставлених перед ними цілей.

Політичне консультування можна визначити і як надання політичними консультантами послуг політичним діячам.

Політичне консультування засноване на використанні певних методик, підходів, вибір і зміст яких залежать від конкретної політичної ситуації. Результатом політичного консультування є надана послуга, яка може полягати в аналізі варіантів можливих дій в політичній ситуації, визначенні найбільш раціональних, вигідних варіантів, розробці стратегії подальшої політичної діяльності і т.д.

Особливо значущу роль політичне консультування відіграє для регулювання відносин на вищих рівнях політичного простору. У цьому випадку значимість прийнятих політичних рішень, перемоги і поразки в політичній конкурентній боротьбі мають значні масштаби, ці процеси здатні впливати на життя міст, регіонів, країни в цілому.

Політичне консультування найчастіше пов’язане з виробленням стратегій політичної діяльності, з формуванням іміджу політиків, з виробленням можливих варіантів управлінських рішень і визначенням методів, за допомогою яких можливе досягнення перемоги в політичній конкурентній боротьбі.

Завданнями політичного консультування є:

1) уточнення проблем, які виникають у клієнта в області політичної діяльності або при взаємодії з політичним полем діяльності суспільства;

2) надання поточної допомоги клієнту в процесі вирішення проблемної ситуації;

3) визначення порад і рекомендацій;

4) формування для клієнта пакета з найбільш характерних і типових проблем.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+