Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Планування і програмування


Планування і програмування

Планування – розробка послідовності дій, що дозволяє досягти бажаного.

Планування являє собою різновид гіпотетичного передбачення, що відображає конкретні параметри активності та зобов’язання суб’єктів, що діють в певних умовах і часових рамках для досягнення формалізованих цілей.

Такий спосіб розробки політики держави розрахований на повне усунення ефекту невизначеності ситуації, добре помітного в прогнозуванні.

{lang_content_nav} технологій і процедур планування конкретизується в залежності від його стратегічного або тактичного характеру. Так, для стратегічного планування більшою мірою властива орієнтація на довгострокові способи дій, на унікальні і більше невизначені завдання, на облік безлічі факторів і суперечливих критеріїв їх оцінки, на передбачення наслідків і т.д. Це пояснює, чому в масштабах держави більш ефективним виявляється середньострокове і короткострокове планування.

Програмування являє собою сукупність заходів, спрямованих на вирішення конкретної проблеми і жорстко зв’язують цільові завдання і параметри діяльності з їх досягнення. Це значно менше комплексна процедура, ніж планування. Вона пов’язує процес досягнення конкретної мети з процедурами організації та бюджетного фінансування, координує дії різних партнерів, процес інформаційного забезпечення і т.д. У кінцевому рахунку програмування орієнтовано на виявлення і вимірювання фактично досягнутих результатів.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+
Попередній розділ