Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Імперія династіі Мін (1368-1644)

Імперія династіі Мін (1368-1644)

Династія Мін або Велика країна Мін — династія, що правила Китаєм  після ліквідації монгольської династії Юань. Ця династія була останньою династією Китаю, що керувалася етнічними китайцями. Вона була повалена повстаннцями.

За правління Мін, Китай володів великим флотом і армією числом у 1 мільйон чоловік. Мін у 15 столітті, повністю переверших своїх попередників розмірами і масштабом. На час панування Мін припадають реалізація великих будівничих проектів, таких як реставрація Великого китайського каналу і Великого китайського муру.

Внутрішня політика

Перший монарх династії, Імператор Хун У, негайно зайнявся відновленням економіки країни. Він закріпив всі землі, захоплені селянами і великими землевласниками під час війни, за тими, хто їх обробляв. Орної землі не вистачало, тому землероби, котрі піднімали цілину, на три роки звільнялися від податків, що дозволило вже на третій рік правління Хун У заселити цілинні землі навколо міст в північних областях. Для збільшення кількості робочої сили було скасовано рабство (володіти рабами дозволялося лише членам імператорської родини).

Культура

Переважав жанр «квітів та птахів».


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+