Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Види соціальних послуг для молоді в ЦССМ


Види соціальних послуг для молоді в ЦССМ

Комплексно види соціальних послуг, які можуть отримати молодь, а також громадяни старшого віку в ЦССМ, включають соціально-медичну, психолого-педагогічну, правову, матеріальну (з розподілом на речову і грошову), інформаційну допомоги.

Соціально-медична допомога — це надання клієнтам ЦССМ первинної консультаційної допомоги спеціально залученими фахівцями: медиками (наркологами, венерологами, сексологами, сексопатологами) та переадресація клієнтів до відповід­них фахівців; допомога спеціалістів дітям-інвалідам у реабілі­таційних ЦССМ, оздоровлення соціально незахищених верств дітей і молоді.

До психолого-педагогічної допомоги слід віднести проведення бесід, лекцій, надання педагогічних порад і психолого-корекційної допомоги. Об’єктом такої діяльності є молодь і їхні батьки, працівники органів освіти, педагогічні колективи притулків і реабілітаційних центрів, які потребують допомоги.

Правова допомога передбачає надання консультацій різним категоріям молоді та сім’ям з питань чинного законодавства та здійснення правового захисту (оформлення документів, адвокатська допомога тощо).

Матеріальна допомога — це речова допомога окремим соціально незахищеним верствам населення (багатодітним і малозабезпеченим сім’ям, дітям-сиротам, дітям-інвалідам) одягом, взуттям, продуктами харчування, предметами побуту; грошова допомога — це виплати соціально незахищеним дітям, молоді, різним категоріям сімей.

Інформаційна допомога — це просвітницько-інформаційна діяльність, яка допомагає клієнтам орієнтуватися в тих варіантах допомоги, яких вони потребують.

За період функціонування ЦССМ в Україні найсуттєвішою за кількісними показниками є саме інформаційна допомога.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+