Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Основні етапи розвитку технологій обробки інформації


Основні етапи розвитку технологій обробки інформації

Етапи:

1456 р. – винахід друкарського верстата (Іоганн Гуттенберг)

Було створено засіб багаторазового тиражу­вання інформації на паперових носіях, які були ідентичними. Так, було створені пере­думови для поширення письменності, розвитку освіти, науки, літера­тури, друкованих засобів масової інформації тощо.

1876 р. – створення телефонного апарата (Олександр Белл, США)

Разом із телеграфом телефон докорінно змінив комунікаційні процеси, дав змогу передавати інформацію на відстані зі швидкістю світла. Завдяки цьому стала можливою комунікація на відстані у ре­жимі реального часу.

1895 р. – створення радіо (А. Попов, Н. Тес­ла та ін.)

Радіотрансляція дає змогу передавати інформацію за допомогою хвиль, які вільно поширюються в навколишньому середовищі, і по-перше, створює умови для зв’язку з будь-якою точкою планети і за її межами. Радіо зробило можливим передавання інформації необме­женій кількості користувачів, що стало новим етапом у розвитку та­кого її виду, як масова інформація.

1930 р. – створення телебачення, винахід кінескопа (В. Зворикін, США)

Телебачення не тільки стало принципово новим засобом інфор­мації, а й сприяло формуванню істотно нового типу сприйняття інформа­ції. Телебачення впливає на глядача аудіовізуальними образами – сукупністю рухомих зображень та звукової інформації, що, на думку вчених, призводить до емоційного типу сприйняття інформації.

1945 р. – створення ЕОМ (Дж. Моклі, США)

Електронно-обчислюванні машини відкрили но­вий етап розвитку інформаційних технологій у зв’язку із поширенням автоматизованої обробки інформації. Саме цей чинник значно під­вищив ефективність інформаційної діяльності, пришвидшив темпи збільшення кількості інформації, що виробляється суспільством.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+