Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Інституційний механізм Угоди про асоціацію між Україною та ЄС


Інституційний механізм Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Відповідно до 7 Розділу Угоди про асоціацію „Інституційних, загальних та прикінцевих положень” передбачається запровадження нових форматів та рівнів співробітництва між Україною та ЄС (саміти, як правило, один раз на рік), зокрема створення Ради та Комітету з питань асоціаціїПарламентського комітету з питань асоціації. З метою залучення до реалізації Угоди громадянського суспільства буде створена Платформа громадянського суспільства.

Рада асоціації – здійснює контроль і моніторинг застосування і виконання норм Угоди; приймає обов’зкові для виконання рішення; може вносити поправки до тексту Угоди.

Засідання проводяться регулярно на рівні міністрів щонайменше один раз на рік, а також тоді, коли цього вимагають обставини

Складається із членів Уряду України, з однієї сторони, та членів Ради Європейського Союзу і членів Європейської Комісії, з іншої сторони.

Головування в Раді асоціації здійснюється по черзі представником України і представником Союзу.

Комітет асоціації – надає допомогу Радi асоціації під час виконання нею своїх обов’язків; готує засідання Ради асоціації.

Комітет асоціації складається з представників Сторін, головним чином, на рівні вищих посадових осіб.

Головування в Комітеті асоціації здійснюється по черзі представником України і представником Союзу.

Рада асоціації може делегувати Комітету асоціації будь-яке зі своїх повноважень, у тому числі повноваження приймати обов’язкові для виконання рішення.

Комітету асоціації надають допомогу підкомітети.

Парламентський комітет асоціації – є форумом для членів Верховної Ради України і Європейського Парламенту для проведення засідань та обміну думками. Його засідання проводяться з регулярністю, яку він визначає самостійно.

Парламентський комітет асоціації складається з членів Верховної Ради України, з однієї сторони, та членів Європейського Парламенту, з іншої сторони.

Парламентський комітет асоціації може запитувати у Ради асоціації відповідну інформацію стосовно виконання цієї Угоди, яка, у свою чергу, надає Комітету запитувану інформацію.

Платформа громадянського суспільства – складається з представників громадянського суспільства України, з однієї сторони, і членів Європейського економічного і соціального комітету (ЄЕСК), з іншої сторони, як форум для проведення ними засідань та обміну думками. Засідання Платформи громадянського суспільства проводяться з регулярністю, яку вона визначає самостійно.

Платформа громадянського суспільства повинна бути поінформованою про рішення та рекомендації Ради асоціації.

Платформа громадянського суспільства може надавати рекомендації Раді асоціації. Комітет асоціації та Парламентський комітет асоціації повинні здійснювати регулярні контакти з представниками Платформи громадянського суспільства з метою отримання їхньої думки щодо досягнення цілей цієї Угоди.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+