Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Соціальні інститути сім’ї


Соціальні інститути сім’ї

Сім’я – це соціальний інститут і водночас мала соціальна група, що має історично визначену організацію, члени якої пов’язані шлюбними або родинними відносинами, соціальна необхідність якої зумовлена потребою суспільства у фізичному та духовному відтворенні населення.

Сім’я не обмежується лише родинними взаєминами, а передбачає і спільне мешкання родичів, наявність спільних елементів побуту, сімейного домашнього господарства, розподілу праці.

Інститут сім’ї має конкретно-історичний характер, він постійно змінюється і розвивається у зв’язку з розвитком потреб суспільства. Життя сім’ї, її історичні типи, її структура залежать від загальних тенденцій зміни, розвитку суспільства.

Головними об’єктами соціології сім’ї є шлюб і сім’я.

Шлюб — це історично мінлива соціальна форма відносин між чоловіком і жінкою, за допомогою якої суспільство упорядковує і санкціонує їхнє життя, встановлює подружні і батьківські права і обов’язки.

Сім’я представляє собою більш складну систему відносин, ніж шлюб, оскільки вона, як правило, об’єднує не тільки подружжя, але і їхніх дітей, а також інших родичів і близьких. Крім того, сім’я виступає як соціальний осередок суспільства, що представляє собою, як правило, дуже близьку “до оригіналу” модель всього суспільства, в якому вона функціонує.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+