Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Сонячний тепловий удар

Сонячний тепловий удар

Ознаки: запаморочення, кровотеча з носа, блювання, втрата свідомості. Потерпілого потрібно негайно покласти в тінь так, щоб голова була вище за тулуб.

Роздягнути, напоїти холодною водою, дати валідол. При втраті свідомості дати понюхати нашатирний спирт.

Харчове отруєння

Ознаки: нудота, блювання, болі в животі, головний біль, загальна слабкість, підвищення температури.

Перш за все, необхідно промити шлунок: випити 5—6 склянок теплої води і викликати блювання. При потребі процедуру повторити.

Найпоширенішим отруєнням є отруєння грибами. В Україні росте близько 80-ти видів потенційно небезпечних для здоров’я людей грибів, з них 10—15 становлять реальну небезпеку для життя. Отрута окремих з них небезпечна настільки, що, наприклад, одне плодове тіло блідої поганки, може призвести до отруєння зі смертельними наслідками декількох осіб.

Ознаки отруєння грибами: сильне блювання, пронос. Унаслідок цього організм збезводнюється, з’являється нестерпна спрага, синіють губи, нігті, холонуть руки і ноги, виникають судоми, згущується кров, кров’яний тиск падає. Стан потерпілого різко погіршується.

При перших ознаках отруєння до прибуття лікарської допомоги необхідно:

— очистити шлунок від їжі: випити багато води з марганцівкою і викликати блювання;

— лягти в ліжко;

— пити ковтками холодну солону воду — це послабить нудоту і блювання;

— пити холодний міцний чай або каву, молоко, мед;

— у жодному разі не вживати алкоголь, який тільки пришвидшує і полегшує всмоктування отрути.

Укус змії

Якщо вкусила змія, одразу з’являється різка слабкість, запаморочення, нудота, блювання. Сильніше дія отрути проявляється через 12 год. після укусу. Як поводитись, якщо вкусила змія По-перше, постаратися отруту видушити з кров’ю або відсмоктати ротом (якщо немає тріщин на губах). По-друге, промити ранку розчином марганцівки або перекисом водню і перев’язати. По-третє, забезпечити потерпілому абсолютний спокій і велику кількість теплого пиття. Якомога швидше відвезти потерпілого в лікарню. Категорично забороняється:

— накладати джгут, перетягувати руку або ногу;

— припалювати розжареним металом, сірниками — це ще більше пошкодить шкіру.

Перша медична допомога із використанням природних ліків

Подорожник зупиняє кров, утамовує біль, допомагає загоєнню ран.

Кропива добре зупиняє внутрішні кровотечі.

Звіробій називають ліками від 99-ти хвороб. Відвари цієї рослини використовують для промивання опіків, полоскання у разі кровотечі ясен.

Ромашка використовується як антисептичний обеззаражуючий засіб.

Підбиваючи підсумки, можна зробити висновок, що баланс негативних і позитивних тенденцій у розвитку людського суспільства ще не досягнений. На сьогодні людям загрожує багато небезпек, але надія на позитивний результат залишається. Вирішення проблем забезпечення життєдіяльності людини має глобальний характер, і тому кожна людина повинна зробити свій внесок у цю справу як заради нинішнього суспільства, так і для добробуту наступних поколінь.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+