Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Фактори формування інформаційних технологій


Фактори формування інформаційних технологій

На інформаційному ринку політичні суб’єкти використовують різноманітні прийоми і техніки, що забезпечують досягнення поставлених ними цілей. Вони визначаються тією чи іншою інформаційно-комунікативною системою, що складається в політичній сфері. В якості таких систем, що визначають інформаційні потоки, які задають цілі і способи діяльності комунікаторів і реципієнтів, стиль їхнього спілкування та інші параметри інформаційної поведінки, виділяються: прийняття рішень, проведення виборчих кампаній, врегулювання міжнародних і внутрішньополітичних криз і т.д.

В рамках інформаційно-комунікативних систем комунікатори і реципієнти вирішують і різноманітні внутрішні завдання, виконують певні внутрішні функції, які в свою чергу також впливають на способи їх інформаційної поведінки. Крім того, до факторів, які обумовлюють використання в цій системі прийоми інформування та комуніціювання, відносяться вплив зовнішнього середовища, та чи інша конкретна ситуація, а також стан свідомості самих політичних суб’єктів.

Базовим політичним процесом, який в цілому характеризує всю систему влади, виступає, прийняття рішень. У той же час усередині цього найширшого політичного процесу існують функціональні зони, які теж зумовлюють наявність специфічних інформаційних технологій.

Зокрема, серед них розрізняють дві найбільш загальних інформаційно-комунікативних підсистеми в прийнятті рішень. Одна з них характеризує внутрішні зв’язки і механізми управління, за допомогою яких держава вирішує інформаційно-комунікативні завдання, пов’язані з підготовкою та прийняттям рішень.

Друга підсистема допомагає розкривати ту область управлінських зв’язків, у якій інформація у вигляді рішень надходить на зовнішній інформаційний ринок, намагаючись чинити той чи інший вплив на громадську думку, на соціальні взаємодії і відносини громадян.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+