Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

До 31 грудня Виші повинні розмістити на своїх сайтах правила вступу на 2018 рік

Заклади вищої та професійної освіти до 31 грудня 2017 рокуповинні розробити Правила прийому на 2018-й рік, та внести їх до ЄДЕБО, а також оприлюднити на своїх офіційних веб-ресурсах. Про це йшлося під час регіональних нарад-семінарів щодо вступної кампанії 2018 року, які пройшли в Києві 6-7 грудня. Семінари проводилися окремо для закладів, які здійснюють прийом на молодшого спеціаліста, та окремо – для вишів, які готують бакалаврів, магістрів та докторів філософії.

«Після офіційної реєстрації в Мін’юсті Умов прийому на 2018 рік, розроблених МОН, завданням закладів освіти є створення власних Правил прийому. Це має бути виконано упродовж грудня. Також до кінця року Правила мають бути внесені до єдиної державної електронної бази у сфері освіти та оприлюднені на веб-сторінках закладів», – зазначив начальник Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Заклади мають внести до ЄДЕБО й конкурсні пропозиції та параметри вимог до вступників на ті чи інші освітні програми. Основні конкурсні пропозиції, тобто ті, де може бути бюджетний набір, теж потрібно внести до 31 грудня. Вони будуть враховані під час формування державного замовлення. Небюджетні конкурсні пропозиції можна вносити до 1 травня 2018-го.

Директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік наголосила, що можливість вносити Правила прийому до ЄДЕБО буде відкрита вже наступного тижня. Зокрема, у модулі «Правила прийому» можна буде створювати новий запис для завантаження PDF-файлів. Також у майбутньому буде доступною історія змін.

«Для зручності в модулі «Конкурсні пропозиції» можна буде створювати відповідні пропозиції 2018 року просто редагуючи інформацію 2017-го. Хочу підкреслити, що назви пропозицій необхідно зазначати без позначок та скорочень, державною мовою, однак, якщо потрібно, ви можете продублювати назву й іноземною», – додала Оксана Бєлік.

Вона також попередила, що з 2018 року для користувачів ЄДЕБО (закладів освіти) буде запроваджено подвійну авторизацію. Вхід до системи відбуватиметься через логін та пароль, які діють сьогодні, та електронний цифровий підпис користувача навчального закладу.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+