Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Міністерство освіти і науки України змінило правило вступу до вищих навчальних закладів

По-перше, у 2019 році МОН збільшить пільги для учасників бойових дій.

По-друге, МОН затвердило нові норми вступу на бакалаврат та магістратуру до вишів. Відтепер можна подавати сертифікати ЗНО попередніх років. Так, тепер для вступу на бакалаврат будуть приймати сертифікати ЗНО 2017, 2018, 2019 років, крім оцінок з іноземних мов (тут будуть діяти лише сертифікати 2018 та 2019 років).

По-третє, для того, щоб абітурієнти мали можливість складати творчі конкурси в кількох університетах, дату їх проведення переноситься. Вступники складатимуть конкурсні іспити до початку прийому документів – з 1 по 10 липня.

Кількість заявок, які можна подати для вступу на бакалаврат, залишилась незмінною: на бюджет – максимум 7 заяв на 4 спеціальності. 

По-четверте, почне працювати механізм першочергового зарахування вступників у медичні та педагогічні виші, які готові після закінчення навчання працювати у сільській місцевості.

Вступники укладатимуть угоду про відпрацювання не менш як на 3 роки в селі або селищі міського типу.

Реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів почнеться 1 липня, а прийом заяв та документів – 10 липня. Закінчується подання заяв о 18:00 22 липня – для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО. Особи, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, мають подати заяви до 18:00 16 липня.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+