Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Оцінка соціальної ефективності політики держави в контексті соціальної справедливості


Оцінка соціальної ефективності політики держави в контексті соціальної справедливості

Соціальна справедливість – це одна з найважливіших цінностей життя суспільства, що передбачає урівноваженість прав і обов’язків громадян, а також інтересів суспільства, колективу і окремої особи; це наявність рівних можливостей для реалізації своїх здібностей і задоволення соціально-економічних потреб для окремих індивідів, трудових колективів, соціальних верств і груп залежно від рівня розвитку технологічного способу виробництва (передусім від продуктивних сил).

Визначальним критерієм соціальної справедливості в соціальній сфері є відповідність між заслугами окремих осіб, трудових колективів та їх загальним визнанням. За невідповідності цих показників у суспільстві існує несправедливість – політична, правова, економічна, соціальна.

Соціальна справедливість унеможливлює існування будь-яких привілеїв для окремих груп населення. Вона передбачає надійне забезпечення непрацездатних людей, усунення істотних відмінностей у рівні життя між містом і селом, різними регіонами країни, а також існування свободи вибору, в т.ч. підприємницької діяльності, заперечує зрівнялівку, паразитичне існування окремих індивідів і соціальних прошарків населення.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+