Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації


Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації

ЗУ «Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України»

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України є державним органом, який призначений для забезпечення функціонування і розвитку державної системи урядового зв’язку, формування та реалізації державної політики у сферах криптографічного та технічного захисту інформації, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, поштового зв’язку спеціального призначення, а також інших завдань відповідно до закону.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України спрямовує свою діяльність на забезпечення національної безпеки України від зовнішніх і внутрішніх загроз та є складовою сектору безпеки і оборони України.

Основними завданнями Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України є:

  • формування та реалізація державної політики у сферах криптографічного та технічного захисту інформації, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, поштового зв’язку спеціального призначення;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері електронного документообігу в частині захисту інформації державних органів та органів місцевого самоврядування, розробленні та впровадженні електронного цифрового підпису, крім питань правового регулювання його застосування, в державних органах та органах місцевого самоврядування;
  • забезпечення в установленому порядку та в межах компетенції діяльності суб’єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом.

Діяльність Держспецзв’язку спрямовується Кабінетом Міні­стрів України, який здійснює заходи щодо забезпечення її функціо­нування. До компетенції Кабміну віднесено також призначення Голови Адміністрації Держспецзв’язку. який здійснює керівництво цією службою.

Водночас Держспецзв’язок підконтрольний Верховній Раді Укра­їни. а з питань забезпечення національної безпеки України підпоряд­ковується і підконтрольний Президентові України.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+