Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Дізнання в митних органах


Дізнання в митних органах

Провадження дізнання про контрабанду та інші правопорушення проводиться самими митними органами у порядку, передбаченому Кримінально-процесуальним кодексом України (КПК), а стосовно адміністративних правопорушень — КУпАП. У той же час у новому МК України з’явились норми про­цесуального характеру, що може бути підставою для появи спе­ціального процедурного провадження — митного. До компетенції митних органів входить й провадження дізнання у справах про по­рушення митних правил.

За наявності передбачених ознак злочину чи адміністративно­го правопорушення митні органи зобов’язані порушити криміна­льну справу чи відкрити адміністративне провадження. Таке про­вадження проводиться згідно з правилами, що викладені у главі 58 МК України. Провадження у справі про порушення митних правил включає виконання передбачених МК процесуальних дій, розгляд справи за суттю та винесення постанови.

Провадження у справі про порушення митних правил здійс­нюють посадові особи підрозділу боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил митного органу, в зоні діяльності якого було вчинено або виявлено таке порушення. Посадові осо­би підрозділу боротьби з контрабандою і порушеннями вимог МК України регіональної митниці можуть здійснювати провадження у будь-якій справі про порушення митного законодавства, пору­шеній підпорядкованими регіональній митниці митними органами.

Посадові особи Управління організації боротьби з контрабандою і порушеннями вимог МК України спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи можуть здійснювати провадження у будь-якій справі про порушен­ня митного законодавства, порушеній будь-яким митним органом України.

Приводи для порушення справи про порушення вимог митно­го законодавства:

1) безпосереднє виявлення посадовими особами митного орга­ну порушення вимог МК України;

2) повідомлення про вчинення особою порушення вимог МК України, отримані від інших органів (у тому числі митних), підпри­ємств, а також громадян;

3) повідомлення про вчинення порушення вимог МК України, отримані від митних та правоохоронних органів іноземних держав, а також від міжнародних організацій.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+