Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Фактори, що впливають на розгортання політичної кампанії


Фактори, що впливають на розгортання політичної кампанії

Політична кампанія – це система дій, розрахована на досягнення певної цілі, зазвичай такі цілі у політиці бувають зміни структури влади в суспільстві, перерозподіл політичних уповноваження, формування органів влади, досягнення тих чи інших національних пріоритетів. Оскільки політична кампанія – це система саме колективних дій, то її успіх в значній мірі залежить від ступеня підтримки висунутих в ході неї цілей якомога більшою кількістю людей.

У ході політичної кампанії необхідно домогтися підтримки, захопити на реалізацію висунутої мети величезну кількість людей, свідомо розуміючи, що для більшості з них програма руху, яку їх вимагають підтримати, маловідома, а мета неясна або ясна не повною мірою. І це відбувається не в силу їх непереборної тупості чи байдужості, а тому, що увага більшості людей, що цілком природно, за винятком екстраординарних випадків, критичних подій, зосереджено на інших, неполітичних інтересах і проблемах. Учасниками політичної кампанії вони можуть стати на якийсь обмежений час, будучи натхненними не теоретичні побудовами або доктринальними міркуваннями, а більш простими і навіть випадковими імпульсами, в основному психологічного характеру.

Тому в організації проведення політичної кампанії велике значення мають ті елементи, які здатні викликати емоційний відгук, сформувати позитивне і стійке ставлення до цілей політичної кампанії. Але для цього програмним цілям слід надати просту і подібну форму в зрозумілих усім гаслах, символах.

В сучасному суспільстві основним і найбільш потужним інструментом формування політичної підтримки служить телебачення, яке володіє такими важливими для організації та ведення політичних кампаній якостями, як: здатність швидкого і необмежено великого тиражування політичної інформації; доставка політичної інформації практично миттєво, в яскравій і доступній для будь-якої людини формі.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+