Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Структурні ланки виборчої кампанії


Структурні ланки виборчої кампанії

Виборча кампанія – це скоординовані, цілеспрямовані, але здійснювані протягом визначеного законодавством часу публічні зусилля з метою мобілізації підтримки кандидата виборцями і забезпечення його перемоги в день виборів.

Одна з найпомітніших особливостей виборчої кампанії полягає в тому, що в якості її головної діючої особи виступає сам кандидат на певну виборну посаду.

Характер виборчої кампанії передбачає спільну роботу колективу людей, які разом з кандидатом долають шлях до наміченої мети.

У ході виборчої кампанії необхідно розумно використовувати всі наявні ресурси, які завжди обмежені. Такими ресурсами є передусім час, кошти, люди і їхні таланти.

Кандидат – особа, яка несе повну відповідальність не тільки перед самим собою, а й перед тими, хто його підтримує.

Керівник (менеджер) виборчої кампанії. На виборах до місцевих органів влади керівник кампанії, як правило, є єдиним членом команди кандидата, робота якого оплачується. Поряд з кандидатом менеджер несе відповідальність за успіх кампанії. Він повинен бути здатний очолити і об’єднати різних людей в згуртовану, ефективно діючу команду.

Голова комітету підтримки. Це почесна посада, на яку призначається шанована і добре відома населенню округу людина.

Комітет підтримки. У деяких випадках комітет підтримки формується для того, щоб ввести в його склад кількох представників місцевої громадськості і тим самим зміцнити довіру до виборчої кампанії і надати їй більшу вагу. Ці люди дозволяють використовувати свої імена в якості прихильників кандидата але вони, як правило, не є працюючими членами штатної команди.

Казначей кампанії. Основний обов’язок казначея кампанії – контроль за своєчасним і в найсуворішому відповідно до чинного законодавства надходженням коштів до виборчого фонду.

Відповідальний за графік кампанії. Одна і тільки одна особа повинна складати графік роботи кандидата. У деяких випадках відповідальність за це бере на себе керівник виборчої кампанії.

Відповідальний за зв’язки з громадськістю (прес-секретар). Це особа, яка відповідає за комунікацію під час виборчої кампанії.

Керівник штабу. Це людина, яка відповідає за роботу штаб-квартири і забезпечує її всім необхідним для нормального функціонування.

Добровольці. Без їхньої допомоги навряд чи яка-небудь виборча кампанія виявиться успішною. Адже існує безліч справ, завдань, які потрібно вирішувати, причому швидко.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+
Попередній розділ