Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Гарантії соціального захисту молодих громадян та їх сімей


Гарантії соціального захисту молодих громадян та їх сімей

До молоді згідно із законодавством, в Україні відносять громадян України віком від 14 до 28 років. Але до розряду молодих сімей відносять подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 30 років, або неповна сім’я, в якій мати (батько) віком до 30 років. Тому до молоді можна віднести вікову групу від 14 до 30 років.

Верховною Радою України 15.08.92 прийнято Декларацію «Про загальні засади державної молодіжної політики в Україні», якою визначено завдання, принципи, головні напрями, механізм формування та реалізації державної молодіжної політики.

Законом України від 05.02.93 «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» визначено загальні засади створення організаційних, соціально-економічних, політико-правових умов соціального становлення та розвитку молодих громадян України в інтересах особистості, суспільства та держави, основні напрями реалізації державної молодіжної політики в Україні щодо соціального становлення та розвитку молоді.

Указом Президента України від 31.05.2000 № 740 також затверджено Положення про Державний комітет молодіжної політики, спорту і туризму України, який безпосередньо і займається реалізацією основних напрямів молодіжної соціальної політики.

До основних напрямів молодіжної політики відповідно до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» слід віднести:

  • соціальну адаптацію молоді до умов ринкової економіки;
  • надання гарантій в отриманні освіти;
  • надання гарантій в отриманні професіональної підготовки та працевлаштування;
  • уведення системи довгострокового кредитування підготовки кадрів (отримання освіти у приватних закладах);
  • розвиток студентського та молодіжного бізнесу.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+