Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Ескалація політичного конфлікту: поняття та механізми


Ескалація політичного конфлікту: поняття та механізми

Під ескалацією конфлікту мається на увазі прогресуючий в часі розвиток конфлікту, загострення протиборства, при якому наступні руйнівні впливи опонентів один на одного вищі за інтенсивністю, ніж попередні. Ескалація конфлікту є тією його частиною, яка починається з інциденту і закінчується ослабленням боротьби, переходом до завершення конфлікту.

Під час ескалації конфлікти зазнають трансформації, які весь час підсилюються. Хоча цим трансформаціям піддається кожна сторона конфлікту окремо, вони впливають на поглиблення конфлікту в цілому, тому що як правило всяка трансформація однієї сторони дзеркально відбивається на іншій. У результаті цих перетворень напруженість конфлікту наростає до такого рівня, що послабити її іноді буває надзвичайно важко.

Ескалація має зовнішні і внутрішні механізми, що підсилюють конфлікт.

Зовнішні механізми ескалації полягають у способах і стратегіях поведінки протиборчих сторін. При збігу поведінкових дій конфлікт більш інтенсивний, так як учасники приблизно рівними способами домагаються різних цілей та інтересів.

Внутрішні механізми ескалації засновані на можливостях психіки і мозку людини. Особливості характеру індивідів, особистісні та соціальні установки учасників конфліктної ситуації впливають на реакцію і функціонування людини в умовах емоційної напруженості і потенційної небезпеки.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+