Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Суб’єктивний спосіб формування технологій

Суб’єктивний спосіб формування технологій

Суб’єктивний спосіб формування технологій заснований на суб’єктивному (волюнтаристському) підході, в основі якого лежить конструювання оптимальної послідовності дій стандартів здорового глузду, практичний досвід суб’єкта і його інтуїцію, симпатії, та інші індивідуальні особливості його світосприйняття. Власне без таких компонентів практично ніколи не визначаються шляхи формування ресурсів їх досягнення. Проте в даному випадку ці компоненти блокують і обмежують застосування інших, зокрема, більш строгих аналітичних підходів.

 

Аналітичний спосіб формування технологій

Аналітичний, спосіб формування технологій пов’язаний з використанням спеціальних аналітичних методів і процедур, що визначають основні параметри та умови ціле досягнення.

…аналітичний тип формування технологій передбачає оцінку і характеристику: конкретних акторів, характеру їх функціонально-рольових і міжособистісних взаємин; діючих норм і регламентів діяльності; розстановки політичних сил; конкретних акцій і інтеракцій у контексті впливу внутрішніх (насамперед мотиваційних) і зовнішніх факторів; параметрів просторового і тимчасового характеру діяльності; специфіки навколишнього середовища; ресурсів і потенціалу діючих осіб. При вирішенні цих завдань використовується все багатство методів, здатних максимально точно описати реальні відносини акторів і сформулювати відповідні рекомендації.»


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+