Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Попередження конфліктів: визначення, технології, стратегія та тактика


Попередження конфліктів: визначення, технології, стратегія та тактика

Саме завдяки добре поставленій роботі з попередження конфліктів можна реально вплинути на їх скорочення. Попередження конфлікту – це вид діяльності суб’єкту управління, спрямований на недопущення виникнення конфлікту. Попередження конфліктів базується на їх прогнозуванні.

Прогнозування конфліктів — це обґрунтоване припущення щодо можливості їх виникнення й розвитку. Воно ґрунтується на дослідженнях конфліктів і на практичній діяльності з діагностики соціальних суперечностей, які назрівають.

Прогноз — це вказівка з визначеною імовірністю місця й часу виникнення майбутнього конфлікту, що базується на психологічному діагнозі всіх компонентів і змісту конфлікту.

Профілактика конфлікту являє такий вид управлінської діяльності, який складається у завчасному усуненні чи ослабленні конфліктогенних факторів і обмеженні таким шляхом можливості їх виникнення або деструктивного розвитку в майбутньому.

Стратегія – це система політичних рішень і напрямів діяльності, послідовна реалізація яких забезпечує досягнення цілей, а саме чітке визначення напрямів боротьби, спосіб та шляхів досягнення цілей.

Політична стратегія – наукова теорія, програма досягнення основних цілей.

Тактика – являє собою основну лінію політичної діяльності і методів її здійснення, яке визначене у програмах партії, державних і суспільних структурах.

Тактика – визначення завдань, форм боротьби в тих чи інших, умовах, сукупність прийомів, методів і форм політичної діяльності.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+