Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Візуальні позначки класифікації відеопродукції


Візуальні позначки класифікації відеопродукції

Для трансляції телепередач Рішенням Національної ради запроваджено Систему візуальних позначок класифікації кіновідеопродукції залежно від аудиторії, на яку вона розрахована. Від­повідно до цієї Системи, кіно відеопродукція, що транслюється на те­леканалах України, поділяється на три категорії, залежно від аудито­рії, на яку вона розрахована. Її показ по телебаченню має супроводжу­ватися відповідними візуальними позначками:

  1. категорія І – без обмежень аудиторії (загальнодоступна) – зеле­ний колір;
  2. категорія ІІ – перегляд неповнолітніми глядачами рекомендуєть­ся разом з батьками або з одним із батьків – жовтий колір;
  3. категорія III – рекомендується тільки для дорослих – червоний колір.

Фільми, заборонені для розповсюдження і демонстрування в Укра­їні та без права показу на телеканалах, не підпадають під жодну ка­тегорію.

Під час трансляції візуальна позначка на телеекрані кіновідеопродукції категорій II і ІІІ має постійно бути у правому нижньому куті.

Кіновідеопродукція, що належить до категорії І, супроводжується відповідною позначкою на телеекранах протягом перших трьох хвилин трансляції.

Телекомпанії зобов’язані подавати візуальні позначки категорій II (трикутник) і ІІІ (квадрат) у друкованих програмах своїх передач.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+