Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Проблеми взаємодії політиків та консультантів


Проблеми взаємодії політиків та консультантів

Політики звертаються за допомогою до політичних консультантів з метою отримати кваліфіковану допомогу з потрібних питань. Від ефективності їх взаємодії залежать подальший успіх політика, а також рівень затребуваності політичного консультанта, підвищення його авторитету і цінність наданих ним послуг.

Вдаючись до допомоги консультантів, політики здійснюють взаємодію з ними в процесі роботи. Необхідність такої взаємодії заснована на тому, що в силу браку часу, певних знань, можливості проводити різні дослідження, з одного боку, і у зв’язку з необхідністю вирішення політичних завдань – з іншого, політики потребують сторонньої допомоги та підтримки.

Ефективність взаємодії політиків і політичних консультантів багато в чому залежить від якостей консультантів. Крім професіоналізму, зацікавленості в успіху своєї діяльності політичні консультанти повинні володіти психологічними знаннями, комунікаційними навичками. Між консультантом і політиком має налагодитися співпраця. Важливу роль відіграє і те враження, яке вироблятиме політичний консультант на політика в процесі своєї діяльності.

У політиці взаємовідношення клієнтів даного виду консультування і самих консультантів залежить від таких аспектів, як:

  • політичні погляди двох цих сторін
  • ступінь відповідальності консультанта за результативність його діяльності.

Збіг політичних установок політичної сили і працюючого в її інтересах консультанта є позитивним фактором саме для здійснення максимально результативної взаємодії. Нейтральна позиція консультанта суттєво не впливає на взаємини з політиками, на яких він працює. Але в деяких випадках політичні консультанти заради вигоди надають послуги тим політичним силам, установки яких суперечать їх власним. У такому випадку може виникнути якийсь бар’єр при взаємодії, який долається тільки завдяки компетентності та професіоналізму політичного консультанта.


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+