Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

Як уникнути зґвалтування

Як уникнути зґвалтування

Кримінальна статистика свідчить, що цей злочин має тенденцію до зростання. Кримінальним кодексом за цей вид злочину встановлюються найсуворіші покарання. Наведемо деякі поради щодо захисту від зґвалтування.

1. Поведінка жінки повинна бути виключно моральною, не варто давати щонайменших причин до залицянь з боку незнайомця.

2. Якщо залицяються на вулиці, потрібно, не вступаючи у розмову, рухатись у бік натовпу, до житла чи до дороги. Можна викрикнути якесь ім’я чи прізвище — нібито якась знайома людина є поблизу. Якщо ситуація загострюється, потрібно голосно кричати все, що спаде на думку.

3. Якщо ґвалтівник схопив жінку, треба застосувати фізичний опір: удар ногою в пах нападаючого чи двома зігнутими пальцями (вказівним і середнім) затиснути кінчик носа нападника. Потім підняти їх доверху і різко опустити руку (подібно струшуванню термометра). Створюється враження відірваного носа.

Ще один з відволікаючих прийомів: жінці потрібно носити зі собою сигарети і сірники, незважаючи на те, курить вона чи ні. У критичний момент віч-на-віч з ґвалтівником варто запропонувати закурити. Прикурити самій сигарету і засунути її за комір своєму “залицяльникові”, після чого притиснути її до тіла щонайсильніше і втікати з того місця.

Отож, найкращий спосіб “охолодити” ґвалтівника — завдати йому сильного болю у ділянці обличчя, шиї, живота. Можна вкусити його за ніс, губу, вухо, тикнути в очі пальцями. Захищатись треба завжди до кінця — на карту може бути поставлене життя.

4. Рекомендується проявляти хитрість, обман з метою заманити ґвалтівника у місце, де є потенційний захист.

5. Дівчатам-підліткам треба завжди повідомляти батькам — куди, до кого і з ким вони йдуть з дому. На вулиці перебувати у компанії знайомих чи друзів. Ідучи в гості, потрібно залишити батькам номер телефону й адресу. Виходячи від гостей, повідомляти про це батьків телефоном. Бажано, щоб хтось з них вийшов назустріч.

6. Не рекомендується в сутінках ходити через двори, парки та сквери.

7. Звичайно, добре, щоб жінки володіли фізичними Прийомами самбо, карате та іншими ефективними засобами, мали при собі газовий балончик. Проте потрібно вважати, щоб у складній ситуації струмінь сльозоточивого газу не направити на себе.

Автономне існування людини в екстремальних умовах

Автономне існування людини вимагає від неї особливої психологічної і фізичної підготовки, оскільки вона може опинитися в екстремальних для неї умовах життя. Така ситуація гарно висвітлена у відомому художньому творі англійського письменника Даніеля Дефо “Робінзон Крузо”.

Причини, що призводять до автономного існування людини в природних умовах, можуть бути і добровільні, і вимушені. Наприклад, російський художник і мандрівник Федір Конюхов на яхті за 224 дні проплив довкола світу, не заходячи в порти. Він здійснив три походи на лижах до Північного полюсу, в тому числі один з них був здійснений самостійно. Це — добровільне автономне існування людини в природі.

Вимушена автономія може бути пов’язана з аварією транспортних засобів або помилками в поведінці людини, що перебуває в природних умовах.

У всіх випадках вимушеної автономії людина намагається знайти правильний вихід, тобто повернутись до звичних умов існування. Щасливий вихід із ситуації завжди залежатиме від ступеня підготовленості людини. Тобто потрібні конкретні знання і певні навички поведінки у природних умовах (уміння забезпечити себе водою, організувати ночівлю, орієнтуватись на місцевості і пересуватись у тому чи іншому напрямку).

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+