Бібліотека Studies працює за підтримки агентства Magistr.ua

25. Південно-Східна Азія в «холодній війні»


Південно-Східна Азія в «холодній війні»: головні стратегії геополітичних суб’єктів

Після закінчення другої світової війни в стратегії Південно-Східної Азії відбулися значні зміни. Південно-Східна Азія займає півострів Індокитай, Малайський архіпелаг та Філіппінські острови. Це 10 країн (М’янма, В’єтнам, Лаос, Таїланд, Філіппіни, Камбоджа, Малайзія, Бруней, Індонезія, Сінгапур, Східний Тимор). Зміни в стратегії були головним чином зумовлені змінами в силах, положенні і угрупуванню відповідних країн.

Суперництво двох блоків було витіснене подалі від кордонів СРСР і США – в Південно-східну Азію, де в пер. пол. 60-х-70-х рр.. розгорнулася війна в Індокитаї.

У 60-ті міжнародна обстановка докорінно змінилася. Обидві наддержави зіткнулися з великими труднощами: США загрузли в Індокитаї, а СРСР втягнувся в конфлікт з Китаєм. В результаті обидві наддержави перейшли від «холодної війни» до політики поступової розрядки міжнародної напруженості.

«Війна у В`єтнамі» – це умовна назва цілої низки конфліктів, які тривали в країнах Індокитаю у 40-70-ті роки ХХ ст. Ключовим конфліктом була агресія США проти В`єтнаму. Конфлікт в Індокитаї став одним з ключових у «холодній війні». Поразка США у цьому регіоні стала найбільшим успіхом СРСР в «холодній війні».


Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+